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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  29/12/2014
Data da última atualização:  25/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA JÚNIOR, A. de; PROCHNOW, L. I.; KLEPKER, D.
Afiliação:  ADILSON DE OLIVEIRA JUNIOR, CNPSO; LUÍS IGNÁCIO PROCHNOW, IPNI; DIRCEU KLEPKER, CPACP.
Título:  Soybean yield in response to application of phosphate rock associated with triple superphosphate.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 68, n. 3, p. 376-385, May/June 2011.
ISSN:  0103-9016
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0103-90162011000300016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: Soybean (Glycine max L. Merrill) crop started to be planted in the Brazilian Cerrado in the 1970's, and this region currently contributes with 57% of total soybean production in Brazil. Under natural conditions in this region, the soils present chemical limitations such as low pH, low Cation Exchange Capacity, low nutrient availability, and moreover, clayey soils have a high P fixation capacity mainly due to high contents of Fe/Al oxides. Since P is the most limiting nutrient is this region, a study was performed in the state of Maranhão, Brazil, in a Typic Hapludox, with clayey texture and low available P (extracted by resin). Treatments were defined to evaluate soybean response to broadcast Arad phosphate rock (PR) plus banded triple superphosphate (TSP) and to evaluate the soybean response to three proportions of PR and TSP. The experiment was established in October 2004 and was carried out for three consecutive crop years (2004/05 to 2006/07). The associated use of PR and TSP, in several situations, resulted in yields at least similar to that obtained with the use of the water soluble P source and, in some cases, even using lower P rates. Regarding the "mixtures", a linear response was observed when they were banded; however, when they were broadcasted, no increase in yield was observed above 50% of relative solubility. In conclusion, the association of sources differing in solubility may be a feasible agronomic option for P fertilizer management of soybeans. R... Mostrar Tudo
Thesagro:  Cerrado; Soja.
Thesaurus Nal:  Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/114569/1/Soybean-yield-in-response-to-application-of-phosphate-rock-associated-with-triple-superphosphate.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO35649 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  23/09/2014
Data da última atualização:  18/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MARTINS, V. de C.; GODOY, R. L. de O.; BORGUINI, R. G.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GOUVÊA, A. C. M. S.; PACHECO, S.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; TORQUILHO, H. de S.
Afiliação:  VICTOR DE C. MARTINS, IFRJ; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; ANA CRISTINA MIRANDA SENNA GOUVÊA, UFRRJ; SIDNEY PACHECO, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; HELENA DE S. TORQUILHO, IFRJ.
Título:  Estudo da estabilidade das antocianinas majoritárias do fruto do jambo vermelho (Syzygium malaccense L. Merryl & Perry).
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 37., 2014, Natal. O papel da Química no cenário econômico atual: competitividade com responsabilidade: anais. São Paulo: Sociedade Brasileira de Química, 2014. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste estudo é avaliar a estabilidade das antocianinas majoritárias de um produto em pó, obtido a partir de um processo simples e de baixo custo, da casca do jambo vermelho.
Palavras-Chave:  Antocianinas; Estabilidade.
Thesagro:  Jambo.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/108962/1/2014-027.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12291 - 1UPCRA - PP2014/0272014.00027
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